2todrive 16,5 jaar

2toDrive Autorijschool Goedegebuure

Als je 16,5 jaar bent mag je starten met je rijopleiding. Als je 17 bent mag je rijexamen doen. Na het behalen van je rijbewijs mag je gaan rijden met een coach. Voordeel is dat je eerder kan beginnen met het nemen van rijlessen en tot je 18e extra ervaring onder begeleiding van een coach kan opdoen. Als je het rijbewijs haalt krijg je direct je bromfietsrijbewijs. Dus je hoeft geen bromfietsexamen te doen wat aardig wat geld kan besparen!

Hoe wat 2toDrive leeftijden

 1. Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
 2. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je rijopleiding.
 3. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen afleggen. (Vraag tijdig de begeleiderspas aan!)
 4. Tot 18 jaar, ga je met je coach meer ervaring opdoen. Je moet dan altijd je rijbewijs en begeleiderspas bij je hebben!
 5. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig autorijden.

Hoe wat 2toDrive Coach

 1. Minimaal 27 jaar en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B
 2. Geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen. Geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gevolgd. Geen opgelegde rijgeschiktheid onderzoeken bij het CBR.
 3. Tijdens het coachen gelden dezelfde regels als bij het zelf besturen van de auto! Dus niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen.
 4. De coach moet zijn geldige rijbewijs B bij zich hebben en zit naast de beginnende bestuurder.
 5. Een coach is een coach en geen rijinstructeur! Deel je ervaring, adviseer en help te anticiperen. Wordt niet boos en ga zeker niet schreeuwen.
 6. Bij autorijschool Goedegebuure mag de coach aan het einde van de rijopleiding mee met de les om zich beter te kunnen voorbereiding op zijn rol als coach.

2toDrive Algemeen

 1. Bij Autorijschool Goedegebuure mag je als je 16 bent beginnen met theorieles en als je 16,5 bent beginnen met rijles.
 2. Je moet minimaal 1 coach hebben en je mag maximaal 5 coaches hebben.
 3. De beginnende bestuurder is verantwoordelijk voor verkeersovertredingen en ongelukken dus de coach is niet aansprakelijk.
 4. Je mag niet in het buitenland rijden. Vanaf de dag de je 18 bent mag je zelfstandig rijden dus ook in het buitenland.
 5. Als je gaat rijden zonder coach raak je je rijbewijs kwijt en zal je als je 18 bent opnieuw theorie-examen en praktijkexamen moeten doen.
 6. Je kan alleen je rijbewijs bij het gemeentehuis aanvragen met een begeleiderspas.
 7. Je kan vlak voordat je 18 wordt praktijkexamen doen en op de dag dat je 18 wordt pas je rijbewijs aanvragen, je kan dan het begeleid rijden overslaan.
 8. Als een coach onder invloed is van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het coachen wordt je rijbewijs direct ingenomen en moet je als je 18 bent opnieuw theorie-examen en praktijkexamen moeten doen! Dus je bent geen BOB !!!
 9. Een DigiD is nodig om je theorie-examen, praktijkexamen  en begeleiderspas aan te vragen.
 10. Voor meer vragen kan je de website van 2toDrive bezoeken.

Wat is 2toDrive? Zo werkt het!

 

2toDrive website Begeleiderspas aanvragen 2toDrive Veelgestelde vragen