Individuele theorie-examen

Een individuele theorie-examen word ook wel mondeling theorie-examen genoemd maar een mondeling theorie-examen bestaat niet!
Wat kan je dan verwachten? Je zit samen met een medewerker van het theoriecentrum achter een computer waarop je het examen op moet afleggen. Het theorie-examen zit hetzelfde in elkaar als een klassikaal examen. Het voordeel is dat je in alle rust je examen kan doen. Nadeel is dat het duurder is.

Als je het individuele theorie-examen in een andere taal wilt doen moet je zelf een tolk regelen via TolkenNet. Wij moeten dan eerst een individuele theorie-examen bij het CBR reserveren en daarna moet je zelf via TolkenNet een tolk regelen.

Het CBR over het Individuele theorie-examen

Ik heb dyslexie, is daar een speciaal theorie-examen voor?
Er is geen speciaal theorie-examen voor mensen met dyslexie. Dit is over het algemeen niet nodig, omdat de vragen worden voorgelezen. Je kan wel een theorie-examen met extra tijd reserveren.
 
 
Kom ik in aanmerking voor een individueel theorie-examen?
 
 
 
Een mondeling examen bestaat niet. In bijzondere gevallen kunt u het theorie-examen ook individueel afleggen. Dat kan in het Nederlands, maar ook in een andere taal.
 
 
Het individuele theorie-examen is een een-op-een examen. U bent alleen met een medewerker van het theoriecentrum (eventueel met tolk). De inhoud van de vragen en de methode zijn hetzelfde als bij het normale examen. U krijgt via het computersysteem de vragen. Bij de verkeersvragen schakelt de theoriemedewerker handmatig door naar de volgende vraag. U hebt zo de mogelijkheid om bij moeilijkheden toelichting te vragen. Eventueel is er ook meer tijd. Dit geldt alleen bij de verkeersvragen en niet bij het onderdeel gevaarherkenning.
 
Voor een individueel theorie-examen wordt een toeslag in rekening gebracht.