Autorijles Rotterdam

Je woont in Rotterdam en je zoekt een goede autorijschool. Wij komen je thuis ophalen als je in de deelgemeente Prins Alexander woont. Dus als je autorijles wilt en woont in één van de volgende wijken halen we je thuis op: Nesselande, Zevenkamp, Ommoord, Prinsenland, Oosterflank, Het Lage Land en Kralingseveer. Woon je in een andere deelgemeente van Rotterdam ben je natuurlijk van harte welkom om bij ons te komen lessen dan kunnen we bijvoorbeeld afspreken bij metro Capelsebrug of metro/trein station Alexander.

Neem voor je eerste rijles vandaag nog contact met autorijschool Goedegebuure op.

Rijbewijs aanvragen

In Rotterdam moet er altijd een afspraak worden gemaakt om het rijbewijs aan te kunnen vragen.

Afspraak maken

Via “Mijn Loket” kan je een afspraak maken bij één van de stadswinkels of deelgemeentekantoren, hiervoor is een DigiD vereist! Je kan ook telefonisch een afspraak maken: via het 5-cijferige telefoonnummer 14010 (je kan dit 5-cijferige telefoonnummer ook met je mobiel bellen). Je kan ook bij de receptie van het deelgemeentekantoor of stadswinkel een afspraak maken.

Aanvraag

Het CBR heeft aan het RDW doorgegeven dat je bent geslaagd en die geven dat weer door aan de gemeente. Dit duurt meestal twee uur tot maximaal 24 uur.
Om het rijbewijs aan te kunnen vragen moet je het volgende meenemen:

Tevens moet je direct voor je rijbewijs betalen. Wil je snel je rijbewijs? Je kan dan een spoedaanvraag doen. Als je het rijbewijs voor 13:30 aanvraagt kan je de volgende werkdag je rijbewijs al ophalen!

Wat kost het rijbewijs (peildatum 14 november 2021)
Rijbewijs € 41,00
Rijbewijs spoedprocedure € 34,10 ( incl. rijbewijs€ 75,10)

Ophalen

Om je rijbewijs op te halen moet je opnieuw een afspraak maken. Als je normaal je rijbewijs aanvraagt kan je met 5 werkdagen het rijbewijs ophalen, met een spoedprocedure zelfs met 1 werkdag. Je moet zelf, met een geldig legitimatiebewijs, je rijbewijs ophalen.

* Haal je rijbewijs binnen 3 maanden op anders moet je een nieuwe aanvragen!

Adres stadswinkel

Prins Alexanderplein 25
3067 GC Rotterdam
tel. 14010 (lokaal tarief)

Klik hier voor de website van de gemeente Rotterdam.


Grotere kaart weergeven