Tussentijdse Toets (TTT)

De tussentijdse toets wordt gebruikelijk op ongeveer twee derde van de opleiding gedaan. Bij de tussentijdse toets gaan we naar het CBR en gaat een examinator van het CBR een proef examen afleggen. De instructeur mag met de tussentijdse toets mee.

Waarom een tussentijdse toets? Hiermee kan er goed worden vastgesteld hoe er onder druk wordt gepresteerd en vooral kandidaten die examenvrees hebben of nerveus zijn is dit een perfecte manier om zich voor te bereiden op het echte examen.

Tijdens de tussentijdse toets kan er vrijstelling worden verdient voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende praktijkexamen.

Na afloop van de toets geeft examinator een adviesformulier mee Op het formulier brengt de examinator per onderdeel advies uit. Aan de hand hiervan kan er per onderdeel worden aangegeven waar nog extra aan moet worden gewerkt.

Zorg dat het adviesformulier wordt meegenomen naar het praktijkexamen. Dit is vooral belangrijk als er vrijstelling is gegeven voor het onderdeel bijzondere verrichtingen. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag. Dus de tussentijdse toets geeft veel voordelen maar de tussentijdse toets is niet verplicht.

 

Wat moet je meenemen naar de Tussentijdse toets

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Zelfreflectie (die heb je van het CBR per mail gekregen)
  • De oproep (die heb je van het CBR per mail gekregen)

 

Zo Gaat Het Bij De Tussentijdse Toets Van Het CBR